Robot Belgium

Just another SeoBureau site

Nu het echt zomer is, zullen we meer tijd buiten in onze tuinen doorbrengen. Wat is een beter moment dan nu om een aantal geweldige ideeën voor buitenverlichting op te doen.

Of het nu is om buiten te eten, lekker te luieren in de zon of spelletjes te spelen met de kinderen, onze tuinen zullen de komende maanden een belangrijke rol spelen in ons leven. Dat is geen probleem tijdens de warme uren overdag, wanneer de zonnestralen ons vitamine D-gehalte verhogen. Maar hoe zit het ’s nachts, wanneer het nog steeds warm genoeg is om buiten te zijn en we op zoek zijn naar een andere sfeer?

shop nu ons assortiment buitenverlichting

Sfeer-Swarovski-drankjes00772De avonden in onze tuin staan in het teken van gezelligheid – of het nu gaat om ons gezin of om vrienden die langskomen voor een kleine borrel. Maar het gaat ook om ontspanning na een lange dag. Daarom moet elke tuinverlichting erop gericht zijn ons een gevoel van rust en veiligheid te geven. In het geval van het laatste, geen indringer zal loeren in struiken als er strategisch geplaatste verlichting om hem of haar te markeren.

Inderdaad, het omtoveren van uw achtertuin in een warme en uitnodigende ruimte is waar buitenverlichting
buitenverlichting echt in het spel komt. Dat kan betekenen dat u met behulp van taakverlichting die rotstuin van u verandert in een oogverblindend middelpunt om naar te staren terwijl u op het terras dineert. Maar misschien wilt u ook dat ‘zwevende buitenmeubilair-effect’ creëren dat u in restaurants hebt gezien via LED-stripverlichting? Wat uw doel ook is, wij zullen proberen u in de juiste richting te wijzen om ervoor te zorgen dat u precies het effect krijgt waarnaar u op zoek bent. Maar wees gewaarschuwd – als u dit leest, zult u waarschijnlijk een heleboel andere designlampen voor buiten vinden waar u nog niet eens aan gedacht had – zoals prachtige tafellampen van gerenommeerde ontwerpers zoals Tom Raffield.

We zijn er zelfs zeker van dat er veel sensationele scenario’s zijn die u zo graag wilt uitproberen. Overigens zal het u verheugen te weten dat de meeste buitenverlichting tegenwoordig van het laagspanningstype is. Gelukkig maakt dit de verlichting niet alleen veiliger om mee te werken, maar ook veel minder duur als het op uw energierekening aankomt.

Ten eerste echter, net als binnenshuis, is het geheim van goede tuinverlichting het aanbrengen van ‘lagen’. Daarmee bedoelen we het gebruik van verschillende soorten verlichting, zoals sfeerverlichting, taakverlichting en accentverlichting.

Drie lagen buitenverlichting die u in uw tuin kunt gebruiken

Omgevingsverlichting – dit is een vorm van verlichting die geen specifiek doel heeft, maar om een stemming te creëren. Het is als achtergrondmuziek, dat wil zeggen dat u weet dat het er is. Voorbeelden zijn feeërieke lichtjes die aan een hek of een boom in de buurt worden geregen.
Taakverlichting – verlichting die wel een doel heeft, bijvoorbeeld om de trap op een terras te verlichten, de barbecueplaats of de prachtige gravures op de buitenmuren van uw oude huis.
Accentverlichting – deze wordt gebruikt om een bepaald deel van de tuin te accentueren, bijvoorbeeld een centrale boom of uw prijswinnende bloembed. Het gaat meestal om het gebruik van meerdere schijnwerpers.
Vergeet ook niet dat u door ’s nachts buitenverlichting in uw tuin aan te brengen niet probeert de schoonheid en kleuren van de tuin na te bootsen zoals ze er bij daglicht uitzien. In plaats daarvan probeert u een ‘andere’ tuin onder de aandacht te brengen. Daarmee bedoelen we dat er veel meer contrasten zullen zijn en een mix van zowel schaduwrijke silhouetten als uitgelichte elementen. Op die manier wordt uw tuin ’s nachts meer een mysterieuze plek.

Om dit ‘andere canvas’ te creëren, hebben we die verlichtingslagen nodig waar we het net over hadden. Dat komt omdat het ‘wassen’ van de hele tuin in slechts één vorm van licht zou leiden tot een vlakke en saaie uitstraling en het een plek zou maken waar je zeker niet naar zou willen staren als de avond valt.

U zult dus inmiddels wel begrepen hebben dat er een zekere mate van creatief denken komt kijken bij het plaatsen van buitenverlichting. Daarom is het echt geen slecht idee om een hovenier om advies te vragen. Maar met de volgende ideeën voor buitenverlichting komt u ook een heel eind:

Hoe kunt u buitenverlichting gebruiken om uw terras te verlichten?
Het beste aan het verlichten van uw terras of patio is dat het helpt de grens tussen binnen en buiten te vervagen. Hierdoor voelt uw huis niet alleen groter aan, maar hebben u en uw gezin ook veel meer leefruimte dan in de koudere maanden.

Downlighting. Benadruk een eettafel buiten of een zitplaats op een patio waar u aan het eind van de dag lekker kunt gaan zitten met een drankje. U kunt dit bereiken door spotjes vast te maken aan een traliewerk of de stevige takken van een boom in de buurt. Op die manier schijnt het licht naar beneden, wordt verblinding van de ogen vermeden en wordt een gezellige en intieme sfeer gecreëerd. In de volgende afbeelding werken de downlighters prachtig wanneer ze aan de dakbedekking worden opgehangen:

Tags:  Bancs de jardin teaks –  Bancs en teck –  Gartenbank Teak online kaufen